Så här installerar du BL Administration

Om du har frågor i samband med installationen kan du ställa dem i vårt supportforum >>

  1. Logga in på vår hemsida – www.bjornlunden.se – med ditt kundnummer eller din e-postadress och lösenord. Om du inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter kan du klicka på ”Glömt lösen?” så skickas ett nytt lösenord till den e-postadress du har registrerad hos oss.
  2. På Mina sidor, Mina program, hittar du alltid den senaste versionen av programmet. Spara ner installationsfilen på din dator.
  3. Öppna programmet och välj Licensierat system. Klicka på Uppdatera licens och välj Licensuppdatering över internet. Ange ditt kundnummer och ditt lösenord till vår hemsida (se punkt 1). När licensen är uppdaterad är ditt BL Administration klart att använda. Här kan du läsa mer om hur du lägger in din licens.

Kom-igång-filmer:

Övrigt att tänka på:

Admin i Windows

Observera att du måste vara inloggad som administratör i Windows för att kunna installera programmet.

Filen är döpt i formatet 2019.2.XXX. De första fyra siffrorna är året då versionen utkommit, 2:an indikerar att det är andra halvårets version (det kommer två stora programuppdateringar per år, en kring nyår och en efter sommaren), de tre sista siffrorna är versionsnumret. Vår installationsfil är en exe-fil som packas upp.

När du klickar på installationsfilen startar en guide. Klicka dig igenom guiden. Det går bra att använda de förinställda inställningarna. Om du får frågan ”Tillåter du att följande program kan användas…” svara Ja för att fortsätta installationen.

Vi rekommenderar att du bara väljer egna enheter/mappar för installationen om du verkligen har behov av det.

För att installera programmet krävs att du har .NET Framework 4.5.2 installerat på datorn. Om du inte redan har det på datorn kopplas du upp mot internet för att ladda ner och installera det paketet först.

Det skapas en grön programikon på skrivbordet som du använder för att starta BL Administration.