Betala ut lön, skicka lönefil

När du har registrerat dina löner ska de betalas ut på något sätt. I BL Lön kan du skapa en lönefil som du sedan sänder till bankgirocentralen (BGC) Det kan du göra genom din internetbank. Du slipper på så sätt skicka banklistan till banken eller knappa in beloppen igen i din internetbank.

Det vanligaste idag är att man skickar filen till Bankgirocentralen via internetbanken. Du skapar lönefilen och hämtar upp den i din internetbank för betalning. Kontakta din bank så kan de berätta mer om tjänsterna i internetbanken.

Här kan du läsa mer om Bankgirocentralens tjänst.

 

För att kunna skicka lönefilen, måste du göra en del inställningar i BL Lön. Under Arkiv – Företagsuppgifter – Lön och fliken Lönefiler. Läs mer om inställningarna här.

  1. När du har registrerat lönerna för en period, skrivit ut lönebeskeden och svarat Ja på frågan Ska utskrivna löner uppdateras? får du ett meddelande om att filen är skapad men ännu inte skickad.
  2. Om du i Företagsuppgifterna, har lagt in webbadressen till din internetbank så öppnas den automatiskt. Annars får du bara ett meddelande om att filen är skapad och sparad på det ställe du valt, också under Företagsuppgifterna.
  3. Ladda upp lönefilen så sker utbetalningen till de anställda enligt den utbetalningsdag som angetts på lönebeskeden.