Guide: Det här är BL Finans – och så funkar det

BL Finans är ett samarbete mellan Björn Lundén och finansbolaget Capcito. Nu kan företag få smidig och schysst finansiering på några få klick, direkt i BL Administration.

Förutsättningar för aktivering och användande av Capcitos tjänster:
– För att använda BL Finans krävs att du har modulen BL Fakturering/BL Fakturering Plus i molnet*
– Under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella, behöver du ha följande information: Företags namn, organisationsnummer samt e-postadress
– Du behöver ha programversion 2019.1.100 eller senare installerad
*Inom kort finns även möjlighet till automatuppdatering till bokföringen t.ex. vid tecknande av ett lån. För detta krävs då även modulen BL Bokföring/BL Bokföring Plus i molnet.

Vilka tjänster finns, och vad kostar de?

Företagslån

Vi erbjuder Företagslån på upp till 500 000 kronor, under 3-18 månader.

Vår ränta på Företagslån är mellan 0,8–3,9% – och det är allt. Det är ganska vanligt att finansbolag och banker tar ut diverse andra kostnader, till exempel startavgift. Här är det bara ränta som kostar.

Fakturaköp

Att sälja fakturor ger företaget betalt direkt, istället för att behöva vänta 30-90 dagar på att kunderna ska betala. Företaget slipper dessutom både kreditrisken och hanteringen.

När företaget säljer fakturor är kostnaden en avgift per faktura. BL Finans priser för fakturaköp är 1–3% per faktura. Vi tar inte ut några hanteringsavgifter, det är inga bindningstider och vi köper fakturor utan regress.

OBS!
Tänk på att de fakturor du väljer att sälja inte får skickas till kunden. Detta eftersom Capcito i sin tur fakturerar kunden.
Fakturan behöver dock vara Utskriftsmarkerad och Uppdaterad i BLA (du kontrollerar detta enklast genom att se att den finns med under Kontroll reskontra) för att de ska kunna hantera fakturan.
På fakturan behöver även kundens organisationsnummer framgå.

Fakturabelåning

Fakturabelåning är perfekt för företag som vill stärka kassaflödet för kunna ta in fler affärer och växa snabbare. När företaget belånar en faktura blir låneutrymmet 70–95% av fakturans värde (inklusive moms) samma dag som fakturan skickas till kunden.

Räntan är 0,8–2,9%, och lånet är helt flexibelt. Så länge fakturasäkerheter finns kan lånet ligga kvar, men det går lika bra att låna i till exempel 5 dagar – och företaget betalar bara ränta för dagarna det lånar. Inga bindningstider, inga dolda avgifter.

Testa låneutrymmet gratis

Du kan alltid testa företags låneutrymme gratis, det är inte bindande. Vi gör en kreditbedömning på cirka 1 minut och presenterar ett utrymme direkt i BL Administration. Låneutrymmet växer automatiskt med företaget, och erbjudandet finns redo att plockas ut när behovet uppstår.

Fördelar för dig

Låneutrymme på 1 min

Eftersom BL Finans är integrerat direkt i mot databasen kan företag få ett låneutrymme på 1 minut, och få finansiering på några klick – baserat på realtidsdata. Vi kollar inte på gamla bokslut, vi ser hur det går för företaget just nu. Det innebär en mer rättvis kreditbedömning, som dessutom görs på några minuter, istället för flera dagar/veckor som hos banken.

Ansök direkt med BankID

När företaget har behov av att låna finns låneutrymmet där som en trygghet. Ansök direkt i BL Administration och signera med BankID.

Aktivera integrationen till Capcito

Aktivering av Integrationen mot Capcito görs via Fakturering – Arkiv – BL Integration. I listan som är i bokstavsordningen väljer du Capcito och klickar på ”Aktivera”.
När tjänsten är aktiverad hittar du funktionen via Fakturering – Aktivitet – BL Finans.

Om Capcito

“Det ska vara lika enkelt att söka finansiering som att lyssna på Spotify eller swisha. Vi gör det lättare än någonsin för små och stora företag att finansiera sin verksamhet och växa.”

Det säger Michael Hansen, som grundade Capcito 2015 tillsammans med Mattias Axlind, efter att en lång tid blivit frustrerade över långsamma storbanker och oseriösa finansbolag. Deras vision: schysst, snabb och transparent finansiering till företag – utan krångel.