Fota dina kvitton på webben

Se en film:

Så kommer du igång med kvittohantering på webben

 1. Börja med att se till att du är inne på rätt företag i BL Administration. Klicka på knappen Tilläggstjänster i snabbvalsmenyn.
 2. Klicka sedan på Kom igång-knappen för app.bjornlunden.se och logga in med BankID, BL Konto, Facebook eller Google. Fyll på med dina uppgifter för att göra din användare på app.bjornlunden.se komplett.
 3. I nästa steg väljer du de delar som ska användas i det aktuella företaget, markera Kvittohantering och gå vidare.
 4. De som ska ha möjlighet att fota kvitton behöver nu bjudas in. Du anger användarens namn, e-post och personnummer (krävs för inloggning med BankID). Användarna får ett välkomstmail och därefter är det bara att börja fota. 
 5. För att få in underlagen som fotas är det viktigt att du i BL Administration under Arkiv – Företagsuppgifter – Leverantörsreskontra – EFH Elektronisk fakturahantering – Reg inkommande fakturor – Välj där i rullistan Importera skannade leverantörsfakturor/e-fakturor för senare registrering. Detta alternativ är förvalt i alla nyupplagda molnföretag.

Arbetsgång

 1. Logga in i appen Björn Lundén eller logga in via webben på app.bjornlunden.se.
 2. Klicka på symbolen Ta foto och fota sedan av underlaget.
 3. Vill du ta om bilden klickar du på soptunnan uppe i högra hörnet.
 4. Är underlaget flera sidor kan du klicka på symbolen med ett pappersark för att koppla flera bilder till samma post.
 5. Vill du lägga till en kommentar klickar du på symbolen med en pratbubbla och skriver din kommentar där. Har du exempelvis fotat ett kvitto som går som en representation är det viktigt att du anger vilka som deltog och ett syfte.
 6. När du är nöjd med bilden klickar du på knappen Ladda upp.
 7. Underlaget kommer då in i BL Administration under Registrera faktura i leverantörsreskontran.
 8. Är det ett kvitto klickar du på knappen Bokför direkt. Du får då kontera underlaget och fotot hamnar som ett kopplat dokument till verifikationen. Är det en bild på en leverantörsfaktura som du vill ha in i reskontran klickar du på Ny lev.faktura och bilden hamnar som ett kopplat dokument i reskontran.

Har du inte kommit igång med våra webbtjänster än? Så här gör du!