Registrera din kassarapport på webben

Med kassarapport i appen lägger företagaren in dagens försäljning (dagskassan) direkt i mobilen och underlaget blir då åtkomligt i BL Administration. Som ett kompletterande underlag kan du bifoga en bild på Z-rapporten.

Se en film:

Så kommer du igång med Kassarapport på webben

 1. Börja med att se till att du är inne på rätt företag i BL Administration. Klicka på knappen Tilläggstjänster i snabbvalsmenyn.
 2. Klicka sedan på Kom igång-knappen för app.bjornlunden.se och logga in med BankID, BL Konto, Facebook eller Google. Fyll på med dina uppgifter för att göra din användare på app.bjornlunden.se komplett.
 3. I nästa steg väljer du de delar som ska användas i det aktuella företaget, markera Kassarapport och gå vidare.
 4. De som ska ha möjlighet att registrera in dagskassan behöver nu bjudas in. Man anger namn, e-post och personnummer (krävs för inloggning med BankID). Användarna får ett välkomstmail och därefter kommer dem kunna logga in i webbverktyget.

Arbetsgång

Inställningar

 1. För att lägga till/ändra/ta bort försäljnings- och betaltyper går man in på inställningar i menyn till vänster.
 2. Inställningar man gör i kassarapport i app.bjornlunden.se genererar ändring i kassarapport i BL Administration och tvärtom.

Börja registrera

 1. Logga in på app.bjornlunden.se.
 2. Klicka på Kassarapport i menyn till vänster. I den här vyn registrerar du din dagskassa.
 3. Dagens datum är alltid förvalt och den text som står i rutan bredvid är det som kommer att stå i verifikatet som skapas i BL Administration.
 4. Börja med att välja en försäljningstyp och knappa in belopp. För att lägga till en försäljningsrad klickar man på pluset under.
 5. När man registrerat färdigt försäljningen går man vidare till betalsätt. Här väljer man typ, fyller i belopp och klickar sedan på pluset för att lägga till flera olika typer.
 6. Har man något utlägg för dagen skriver man det i rutan för utlägg/övrigt. Här väljer man kostnadskonto samt belopp.
 7. Längst ner i vänstra hörnet kan man under tiden som man registrerar se om det är någon differens mellan försäljning och betalning. När man känner sig klar med registreringen ska det alltså stå differens 0 för att rapporten ska kunna sparas.
 8. I rutan till höger har man möjlighet att lägga till en bild som sedan blir kopplat till verifikatet som kommer att skapas i BL Administration (exempelvis en bild på Z-rapporten).
 9. I samband med att man klickar på Spara skapas en verifikation som man hittar under Ver-kontroll i BL Administration.

 

Har du inte kommit igång med våra webbtjänster än? Så här gör du!