Registrera din kassarapport på webben

Med kassarapport i appen lägger företagaren in dagens försäljning (dagskassan) direkt i mobilen och underlaget blir då åtkomligt i BL Administration. Som ett kompletterande underlag kan du bifoga en bild på Z-rapporten.

Se en film:

Så kommer du igång med Kassarapport på webben

 1. Klicka på knappen Tilläggstjänster i BL Administrations snabbvalsmeny för det företaget som du vill aktivera app.bjornlunden.se i.
 2. Klicka på Kom igång för integrationen app.bjornlunden.se.
 3. Du som kopplar molndatabasen ska börja med att logga in själv. Om du har vår helhetslösning ingår det en gratis användare i varje företag du kopplar på. Detta kan vara bra för att kunna göra inställningar, bjuda in nya användare, koppla på fler moduler mm. För att systemet ska känna av att du är byrå och inte ska bli debiterad för din användare behöver du logga in med BL-konto första gången. De andra inloggningsalternativen som finns är bank-id, facebook och google-konto.
 4. Nu ska du välja vilka moduler företaget ska ha. Här kan du välja mellan våra tre olika paket – bas, mellan och plus. När man väljer ett paket har man möjlighet att lägga till tilläggstjänster som inte ingår i paketet. Man kan också välja att bygga ett eget paket genom att bocka för de tjänster man vill använda men i allra flesta fall blir något av våra paket det mest prisvärda alternativet.
 5. I nästa steg kompletterar du din egen användare med de uppgifter som saknas.
 6. Du kan nu välja att lägga till kundens användare. Om du jobbar med lönemodulen i BL Administration kan du välja att hämta anställda från anställdaregistret. Annars lägger du in namn, e-postadress och personnummer samt markerar de moduler användaren ska ha tillgång till.
 7. Ett mail med länk till app.bjornlunden.se skickas nu till de du bjudit in så de kan logga in och börja bekanta sig med tjänsterna!

Vill du ändra användarrättigheter på en användare gör du det under Inställningar – Abonnemang och användare. Du kan även där ändra namn, mailadress eller personnummer på en användare.

 

Arbetsgång

Inställningar

 1. För att lägga till/ändra/ta bort försäljnings- och betaltyper går man in på inställningar i menyn till vänster.
 2. Inställningar man gör i kassarapport i app.bjornlunden.se genererar ändring i kassarapport i BL Administration och tvärtom.

Börja registrera

 1. Logga in på app.bjornlunden.se.
 2. Klicka på Kassarapport i menyn till vänster. I den här vyn registrerar du din dagskassa.
 3. Dagens datum är alltid förvalt och den text som står i rutan bredvid är det som kommer att stå i verifikatet som skapas i BL Administration.
 4. Börja med att välja en försäljningstyp och knappa in belopp. För att lägga till en försäljningsrad klickar man på pluset under.
 5. När man registrerat färdigt försäljningen går man vidare till betalsätt. Här väljer man typ, fyller i belopp och klickar sedan på pluset för att lägga till flera olika typer.
 6. Har man något utlägg för dagen skriver man det i rutan för utlägg/övrigt. Här väljer man kostnadskonto samt belopp.
 7. Längst ner i vänstra hörnet kan man under tiden som man registrerar se om det är någon differens mellan försäljning och betalning. När man känner sig klar med registreringen ska det alltså stå differens 0 för att rapporten ska kunna sparas.
 8. I rutan till höger har man möjlighet att lägga till en bild som sedan blir kopplat till verifikatet som kommer att skapas i BL Administration (exempelvis en bild på Z-rapporten).
 9. I samband med att man klickar på Spara skapas en verifikation som man hittar under Ver-kontroll i BL Administration.