Ekonomiöversikt på webben

Med Ekonomiöversikt i appen/webbläsaren får företagaren en lättöverskådlig vy över företagets ekonomi. Siffrorna uppdateras automatiskt från BL Administration.

Såhär kommer du igång med tjänsten:

  1. Börja med att se till att du är inne på rätt företag i BL Administration. Klicka på knappen Tilläggstjänster i snabbvalsmenyn.
  2. Klicka sedan på Kom igång-knappen för app.bjornlunden.se och logga in med BankID, BL Konto, Facebook eller Google. Fyll på med dina uppgifter för att göra din användare på app.bjornlunden.se komplett.
  3. I nästa steg väljer du de delar som ska användas i det aktuella företaget, markera Ekonomiöversikt och gå vidare.
  4. De som ska ha möjlighet att se ekonomiöversikten behöver nu bjudas in. Ange namn, e-post och personnummer (krävs för inloggning med BankID). Användarna får ett välkomstmail och kommer därefter att kunna logga in på valfri enhet.
  5. När användaren loggat in klickar hen på Ekonomiöversikt i den vänstra listen och kommer då att se en överskådlig vy över företagets ekonomi.

 

Ekonomiöversikt

Period

Man börjar att välja vilket räkenskapsår och vilken period man vill se siffror för. När det är valt ser man intäkter, kostnader och resultat för den valda perioden samt en jämförelse med de två föregående åren. Under Inställningar – Ekonomiöversikt ställer man in om företagaren ska kunna se alla perioder eller endast de perioder som blivit låsta.

Diagram och grafer

Det finns ett stapeldiagram som visar intäkter/kostnader månad för månad. Genom att hålla muspekaren över staplarna ser man tydliga siffror för just den månaden.
Grafen till höger visar resultatet månad för månad och för man muspekaren över prickarna så ser man även där exakta siffror för den månadens resultat.

Vi har valt att lägga in nyckeltal för saldo på kassa och bank, vinstmarginal, kassalikviditet och soliditet.
Längst ner i översikten kan man se intäkterna och kostnaderna mer uppdelade för att få en tydlig överblick om hur allt är fördelat.

 

 

Har du inte kommit igång med våra webbtjänster än? Så här gör du!